Busiata pasta met Bottarga, amandelen en scampi .

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/29/2023 - 09:35
Bereidingswijze
-Zet een grote pan water op het vuur voor de pasta. Als het begint te koken, zout toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
-Als de garnalen vers zijn, was ze dan goed, verwijder de koppen, nerven en schaal en laat alleen de staart over. (je kunt ook diepvriesgarnalen gebruiken, bij voorkeur nog met de staart. In dit geval verwijder je gewoon het grootste deel van de schaal en darmkanaal)
-Hak de basilicum, peterselie, selderij, amandelen en knoflook fijn. Voor de bleekselderij, amandelen en knoflook kan je een keukenmachine gebruiken. Maar doe het mengsel in een koekenpan of koekenpan met de olijfolie.
-Meng samen en bak gedurende 1-2 minuten.
-Voeg de garnalen toe en bak nog 2-3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. (Ik heb geen zout toegevoegd omdat de bottarga vrij zout is)
- Voeg de witte wijn toe en zet het vuur hoger tot de alcohol is verdampt, zet dan het vuur uit zodra de garnalen gaar zijn.
-Kook de pasta al dente in het kokende gezouten water. Bewaar als de pasta klaar is een kopje van het kookvocht en giet af.
-Verwarm de scampi opnieuw met wat kookvocht van de pasta. Voeg de pasta toe en mix alles goed door elkaar. -Als de saus droog lijkt, voeg dan meer kookwater van de pasta toe.
Serveer onmiddellijk met een royale hoeveelheid bottarga.
Afbeelding
Busiata pasta met Bottarga, amandelen en scampi .
Busiata pasta met Bottarga, amandelen en scampi .
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Siciliaanse pasta met zeevruchten wordt niet veel beter dan deze drukke pasta met bottarga, amandelen en scampi . De zoetheid van de scampi en amandelen, gecombineerd met de zoute smaak van de bottarga en de verse basilicum en peterselie zorgen voor een smaak die in elke hap Sicilië zegt
Ingrediënten
400 g korte of lange busiate pasta (buisjes pasta))
3 teentjes knoflook gepeld
1 handvol verse basilicum
1 handvol verse peterselie
2-3 stengels bleekselderij
100 gram amandelen
100 g bottarga (tonijnkuit) kant en klaar geraspt of zelf raspen ( zie toelichting bij de tips en foto 2)
1/2 glas droge witte wijn
2-3 eetlepels extra vergine olijfolie
zout voor pasta
zwarte peper naar smaak
200 g kleine scampi
Leuke tips
Wat is Bottarga ? Bottarga is gezouten mul of tonijneieren. De viseieren worden meestal bewaard in de eierzak van de vis of in de eierstokken. De eierzak wordt gewassen, gezouten, geperst en gedroogd volgens een eeuwenoude traditie. Mullet bottarga komt vooral voor op Sardinië. Op Sicilië gebruiken ze tonijn bottarga gemaakt van zowel geelvintonijn als blauwvintonijn, waarbij de laatste de meest gewilde van de twee is en vervolgens de duurdere. Te koop in Italiaanse speciaalzaken ! Als bottarga niet beschikbaar is, kan dit recept zonder of met een ander soort viskuit gemaakt worden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494812
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pasta Project - chef = Jacqueline De Bono
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester