Saffraanrisotto met cava

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/29/2023 - 05:30
Bereidingswijze
-Breek de houtachtige uiteinden van de asperges. Snij de stengels in stukjes van zo'n 4 cm. Blancheer ze 2 minuten in licht gezouten kokend water en spoel meteen onder koud water.
-stoof de sjalot aan in een pan met dikke bodem, in 3 eetlepels boter. Voeg de rijst toe. Laat 2 minuten stoven en roer voortdurend. Blus met cava. Roer zachtjes om, tot al het vocht opgenomen is.
-Doe de saffraandraadjes bij de bouillon. Giet een pollepel bouillon bij de rijst en roer tot die volledig is opgenomen. Gebruik zo alle bouillon op, tot de rijst gaar is. Haal de risotto van het vuur en roer er parmezaan, klontje boter en asperges door. Kruid met peper, peterselie en zout.
Afbeelding
Saffraanrisotto met cava
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke risotto
Ingrediƫnten
250 g risottorijst
500 g groene asperges
750 ml groentebouillon
cava
2 saffraandraadjes
1 sjalot
100 g geraspte parmezaan
peterselie
boter
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494810
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester