Aziatische zalm en noedels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/28/2023 - 09:53
Bereidingswijze
Aziatische Noedels:
- Verhit de bakolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg gehakte groene uien en sesamzaadjes toe en bak 2-3 minuten. Voeg de gesneden champignons toe en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en voeg sojasaus, honing, kippenbouillon, sesamolie, Sriracha toe - meng alles goed
- Kook de peultjes in een aparte pan in 3-5 minuten gaar maar nog knapperig. Droogleggen.
-Breng in een andere grote pan water aan de kook en kook de pasta/noedels gaar
- Voeg uitgelekte peultjes en pasta/noedels toe aan de groenten en saus in de grote koekenpan met de groenten Meng alles goed en verwarm alles door op middelhoog vuur.
Aziatische zalm:
- Verhit een grote koekenpan op hoog vuur.
-Kruid de zalm aan de niet-huidzijde royaal met peper en zout. Voeg olie toe aan de hete koekenpan: de olie moet sissen. Voeg zalm toe aan de koekenpan, niet met de huid naar beneden (met de huid naar boven) en schroei 4 minuten dicht, waarbij u de vis rond de pan beweegt om ervoor te zorgen dat de olie het oppervlak van de vis bedekt en dat de vis niet aan de pan blijft plakken tijdens het schroeien.
-Draai de vis na deze 4 minuten om op de velkant en schroei nog 3 minuten op hoog vuur dicht. Na het dichtschroeien aan de huidzijde, kunt u op dit punt de zalmhuid gemakkelijk verwijderen en weggooien als u het niet graag eet.
-Meng honing en sojasaus samen, verwarm het een beetje in de magnetron of op het fornuis om de honing zacht te maken. Bestrijk de bovenkant van de zalm met de honing-sojasaus.
-Leg de zalm 3 minuten onder de grill en let goed op dat de zalm niet verbrandt. Bestrijk indien gewenst halverwege het grillen met meer saus. Rooster in totaal 3 minuten totdat de bovenkant van de zalm een beetje verkoold is.

-Op dit punt is de zalm klaar om geserveerd te worden. Of u kunt de zalm afgedekt houden tot u klaar bent om te serveren. Als je zalm in het midden nog een beetje niet gaar is, laat hem dan een paar minuten afgedekt staan voordat je hem serveert, zodat de zalm verder kan koken en perfect gaar is en niet droog als je klaar bent om te serveren!
Afbeelding
Aziatische zalm en noedels
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker 
Ingrediënten
Ingrediënten voor Aziatische noedels:
1 eetlepels olijfolie
5 groene uien gesneden
1 eetlepel sesamzaadjes
10 champignons, in plakjes, of 1 Portobello-champignon, in plakjes
6 cl sojasaus
6 cl honing
6 cl kippenbouillon
2 eetlepels sesamolie
1 theelepel Sriracha-saus, vervang door een andere hete saus als je geen Sriracha hebt
150 g peultjes uiteinden bijgesneden (ongeveer 60 peultjes)
250 g pasta of noedels
Ingrediënten voor Aziatische zalm:
2 eetlepels olie
500 g zalm
zout peper
1 eetlepel honing
1 eetlepel sojasaus
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494806
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Julia
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester