Finse zalmsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/28/2023 - 09:22
Bereidingswijze
-Verwijder het vel van de zalm en snijd in grove stukken. Verwijder eventuele kleine botjes en gooi ze weg.
-Smelt de boter in een soeppan en fruit de prei in 10 minuten gaar en zacht.
-Terwijl de prei kookt, doe je de visbouillon en het vel van de zalm in een pan en breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
-Zeef de bouillon en voeg toe aan de pan met de prei, samen met de aardappelen, wortelen en de helft van de verse dille. Laat nog 10 minuten koken, of tot de aardappelen zacht zijn.
-Voeg de stukjes zalm toe aan de soep samen met de room en piment en laat zachtjes op laag vuur sudderen tot ze gaar zijn, slechts een paar minuten.
-Voeg de rest van de dille toe en zout en peper naar smaak.
Afbeelding
Finse zalmsoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Finse zalmsoep, of Lohikeitto, is een eenvoudige maar lekkere  zalmsoep die we in  30 minuten maken met een lichte roombouillon, stukjes zalm die in je mond smelten en verse dille!
Ingrediënten
500 g zalmfilet op de huid
4 eetlepels ongezouten boter
1 grote prei, bijgesneden, in plakjes gesneden en goed afgespoeld
1,2 liter visbouillon
500 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 grote wortel, in plakjes
100 g verse dille voor garnering, fijngehakt, verdeeld
24 cl slagroom
1/4 tl piment, gebruik meer naar smaak
zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494804
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - nordic -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester