Afrikaanse kippenstoof met pindasaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/26/2023 - 11:33
Bereidingswijze
-Doe de stukjes kip in een grote mengkom en voeg het zout, zwarte peper, 2 theelepels gehakte knoflook en cayennepeper toe. Gebruik je handen om alles door elkaar te mengen en zorg ervoor dat de kruiden goed over de kip verdeeld zijn. Was je handen goed.
-Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de kip toe, indien nodig in porties om te voorkomen dat de pan te vol wordt, en bruin aan alle kanten, en doe dan over op een schaal of kom.
- Voeg aan de resterende olie in de pan de ui, paprika, de resterende knoflook en jalapeño toe. Fruit de groenten 4-5 minuten tot ze zacht zijn.
- Giet de kippenbouillon erbij en laat zonder deksel 20 minuten sudderen. Zet het vuur laag tot medium-laag en roer de pindakaas, tomatenpuree, ingeblikte tomaat, tijm, gember en kokosmelk erdoor en laat gedurende twee minuten sudderen, al kloppend om de ingrediënten op te nemen. Doe de gebruinde kip terug in de pan en kook onafgedekt op laag vuur 30-40 minuten, af en toe roerend, tot de kip gaar is en de saus dikker wordt.
- Garneer met gehakte koriander of peterselie en serveer heet,
Afbeelding
Afrikaanse kippenstoof met pindasaus
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke kip met : ui, knoflook, cayennepeper, zout, verse zwarte peper, jalapeño, kippenbouillon, pindakaas, kokosmelk, gehakte tomaat uit blik, tomatenpuree, tijm, gemberwortel.  Lekker met rijst . 
Ingrediënten
1,5 kg kippendijen zonder botten, zonder vel, getrimd en in stukjes van 3 cm gesneden
1 theelepel zout
1 tl gemalen zwarte peper
3 tl gehakte knoflook
1/2 tot 1 theelepel gemalen cayennepeper (gebruik een kleinere hoeveelheid voor een beetje minder hitte)
2 el plantaardige olie
1 gele ui, fijngesneden
1 kleine rode paprika, ontpit en in fijne blokjes gesneden
1/2 groene paprika, ontpit en fijngesneden
1 kleine jalapeñopeper, zaden en ribben verwijderd, fijngesneden
1 liter kippenbouillon
100 g gladde pindakaas
1 eetlepel tomatenpuree
50 g uitgelekte ingeblikte gehakte tomaat
1/2 tl gedroogde tijm
1 tl geschilde, geraspte verse gemberwortel
12 cl kokosmelk
wat gehakte koriander of peterselie, voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494790
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Lydia Walshin
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
marcdepester