Gebakken Mayo-Kaas Mosselen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/26/2023 - 09:09
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Controleer de mosselen en gooi gebroken exemplaren weg. Verhit een sauteerpan of sauspan en voeg zodra deze heet is de mosselen samen met 2 eetlepels water toe, dek onmiddellijk af en kook 5-7 minuten op middelhoog vuur tot de mosselen opengaan. Gooi alles weg dat niet opengaat, doe het in een vergiet om af te koelen.
-Terwijl de mosselen koken, meng je de mayonaise, kaas, barbecuesaus en limoensap in een kleine kom.
-Nadat de mosselen zijn gekookt en voldoende zijn afgekoeld om te hanteren (slechts een paar minuten), verwijdert u de bovenste schaal en verwijdert u eventuele baarden .
- Leg de mosselen (vlees naar boven) in een enkele laag op een braadpan of bakplaat. Schep op elke mossel een volle theelepel van het mayo-kaasmengsel.
- Bak 5-7 minuten op 200°C tot ze goudbruin en bruisend zijn. Haal uit de oven en leg de mosselen voorzichtig op een serveerschaal en bestrooi met gehakte peterselie. Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Gebakken Mayo-Kaas Mosselen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze  gebakken mosselen proeven kaasachtig, romig, een beetje zoet , heerlijke starter ! 
Ingrediënten
circa 16 grote mosselen
100 g Kewpie-mayonaise
150 g geraspte kaas
2 eetlepels barbecuesaus
1 eetlepel limoensap
Een handvol peterselie, fijngehakt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494786
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester