Jamreepjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/25/2023 - 18:48
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een vierkante bakvorm( langwerpige vorm kan ook zie foto) van 20 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem en twee zijkanten van de vorm met een stuk bakpapier.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed dit tot een soepel deeg. Doe 2/3e van het deeg in de bakvorm en druk het met natte vingers gelijkmatig uit. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten licht goudbruin. De zijkanten zullen omhooggaan en het midden zal weer wat instorten, maar dat is hierbij normaal en het maakt het vullen alleen maar makkelijker.

Laat de bodem afkoelen en roer intussen de jam los. Verdeel de jam gelijkmatig over de bodem. Maak van het overgebleven deeg kleine bolletjes en verdeel deze over de jam. Zet de vorm nog 20 tot 25 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin gebakken is.

Laat de koek volledig afkoelen en haal deze daarna met behulp van het bakpapier uit de vorm. Snijd de koek in 12 gelijke koekrepen.
Afbeelding
Jamreepjes
Jamreepjes
Jamreepjes
Jamreepjes
Jamreepjes
Jamreepjes
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen eenvoudig en heerlijk recept. Gemaakt met onze jongste kleinzoon.  Lekker met jam naar keuze ( voor hem was dat aardbeienjam en abrikozenjam) en zeker met zelf gemaakte jam.
Ingrediënten
Voor het deeg
125 gr boter, op kamertemperatuur
75 gr witte basterdsuiker
150 gr bloem
2 tl bakpoeder
¼ tl zout
1 eidooier
Hulpmiddelen & keukengerei
bakvorm beslagkom, weegschaal
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494785
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Rutger bakt eigen foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Keukensloofje47