Oma Pica's groentestoof

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/25/2023 - 18:21
Bereidingswijze
Aubergine in dikke plakken en met zout bestrooien in vergiet uit laten lekken. Ondertussen de andere groente in blokjes gelijk als de aardappelblokjes snijden. 1/2 rode peper (bovenstuk) dus ik had zaadlijsten verwijderd, hou je van heel pittig dan erbij snijden. Aubergine afspoelen en met keukenpapier af deppen met keukenpapier en eveneens in blokjes snijden. Zet een stoofpan met dikke bodem op de inductie zonder boter of olie, halfhoog en doe er de spekjes in en bak langzaam uit, wanneer deze bijna uitgebakken zijn dan de gerookte paprika erbij, doorroeren en de ui erbij en 3 min. smoren dan het gehakt mee rullen dan knoflook en fijngesneden rode peper even 4 minuutjes meebakken. Dan alle groenten- en aardappelblokjes erin goed doorroeren, even doorwarmen, dan 1/2 blik tomatenblokjes aangevuld met verse tomaat in blokjes. Kan ook een heel blik toematenblokjes, maar ik was dus restjes aan het opmaken, dus 1 tomaat in blokjes erbij. Alles lekker gaar smoren op lage inductie, +/- 30/40 min op lage inductie. Evt. nog zout en peper toevoegen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Restjes uit de koelkast, veelal van THT dus moest opgemaakt worden. 
 
Ingrediënten
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1/2 aubergine
1/2 courgette
1/2 venkel
1/2 paprika
1/2 blik tomatenblokjes
aangevuld met een ontvelde tomaat in blokjes
300 gr. aardappelblokjes (voorgekookt)
1/2 rode peper
150 gr. rundgehakt
100 gr. vette spekblokjes
1 volle el Italiaanse kruiden
1/2 el gerookte paprikapoeder


Hulpmiddelen & keukengerei
pan met dikke bodem
Leuke tips
Was heerlijk met een glas Buffalo Nero Governo.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494784
Homepage ID
2141652
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
jesse52