Zuurkoolschotel, ook als je geen fan bent van zuurkool!

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/25/2023 - 11:04
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C
Was de zuurkool grondig onder de kraan
Laat het bladerdeeg ontdooien
Spray de ovenschaal in met bakspray

Bak de spekjes lichtjes gaar
Verdeel de tien blaadjes bladerdeeg over de ovenschaal
Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg
Smeer naar smaak mosterd op het bladerdeeg
Meng de eieren en slagroom in een maatbeker, voeg daarna twee handjes geraspte kaas toe
Doe de zuurkool, ananas, rozijnen en spekjes in de ovenschaal
Schenk het slagroom mengsel erover en roer dit er goed doorheen
Strooi de overige geraspte kaas over de schotel.
Vouw de randjes van het bladerdeeg terug, alsof het een doosje is

Doe de schotel 40min in de oven

Eet smakelijk!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een zoete zuurkoolschotel voor iedereen!
Ingrediënten
500 gram (biologische) zuurkool
Pakje bladerdeeg
Mosterd
250ml ongeklopte slagroom
250 gram ongerookte spekjes
340 gram (uitlekgewicht) blik ananas
200 gram geraspte kaas
250 gram rozijnen
3 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal groot
Dr oetke bakspray oid
Maatbeker
Kleine koekenpan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494782
Homepage ID
3042356
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
RhoseNL