Zelfgemaakte Vermouth

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/22/2023 - 09:25
Bereidingswijze
Doe alle plantaardige ingrediënten in een grote pot met een metalen sluiting. Top met wijn en wodka en roer tot alles gemengd is.
Laat 1 maand op een droge , koele plek staan. Schud om de 2 dagen , maar open het deksel niet en roer de ingrediënten ook niet.
Gebruik na een 1 maand een grote zeef om de vloeistof te zeven. Bewaar de vaste stoffen , want die kunnen worden gebruikt om Amaro te maken.
Zeef voor de tweede keer door een fijne zeef met kaasdoek bedekt om de fijne vaste stoffen te verwijderen.
Smelt de suiker in een grote pan tot gekaramelliseerd. Roer regelmatig om klontervorming te voorkomen. De karamel moet helemaal vloeibaar zijn. Zorg ervoor dat het niet aanbrandt.
Zodra de suiker een diepe karamel kleur heeft bereikt , haal van het vuur en laat 15 minuten afkoelen.
Voeg langzaam en voorzichtig de gezeefde vloeistof toe aan de pan terwijl je zachtjes roert. Meng goed en laat het dan volledig afkoelen.
Giet de Vermout met behulp van een grote trechter in een fles en bewaar deze in de koelkast. De vermout is maanden houdbaar voordat de smaken plat gaan.
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bittere en zoete citrus en kruiden , een beetje aan potpourri met grote karameltonen en een vleugje medicinale tonen. De smaak kan stijl vergelijkbaar zijn met Antica Formula. Alsem is de ultieme botanische stof voor het maken van Vermout. Je hebt ook bitterstoffen nodig. De rest van de botanicals is gebasseerd op een persoonlijke keuze.
Ingrediënten
700 ml droge witte wijn , zoals Pinot gris of Verdejo
300 ml wodka
300 g witte suiker
2 el artemisia absinthium (wormwood) Alsem
70 g citrusschillen (sinaasappel , mandarijn , grapefruit , geen citroen of limoen)
1 g Spaanse peper bessen
10 g plakjes engelwortel
6 g plakjes klis
10 g kamille bloemen
10 g rozenkoppen (kies de variëteit die in thee wordt gebruikt)
5 g koriander zaadjes
2 g sanchi bloemen of hop
2 g vlierbloesem
5 g leliebloemen , geven een karamelsmaak
2 g hibiscus bloemen , geeft rode kleur
2g Japanse kamperfoelie
5 g plakjes zoetwortel
3 ster anijs
1 g venkelzaad
1 kaneelstok
1 g kardamom zaad of peulen
5 kruidnagels
2 g jenever bessen
10 g half gedroogde mandarijn segmenten
Hulpmiddelen & keukengerei
luchtdichte pot met metalen sluiting
trechter
soepbouillon zakje (anders fijne kaasdoek of koffiefilter)
2 grote kannen
sauspan
fles
grote zeef
lepel voor het mengen van suiker
Leuke tips
Gebruik altijd witte wijn als basis. Rode zoete Vermout krijgt zijn kleur van de gekaramelliseerde suiker en niet van de wijnsoort. Vermout op basis van rode wijn kan smaken als glühwijn.
Gebruik bij het maken van een droge stijl vermout minder suiker.
Als de Vermout niet bitter genoeg is , voeg dan extra gedroogde sinaasappelschil toe en laat 2 weken trekken.
Als de Vermout niet helder is , vries ham dan in totdat er vaste stoffen ontstaan die er gemakkelijk af kunne worden geschraapt.
Bewaar de overgebleven plantaardige ingrediënten , voeg high proof wodka , zeepeterselie , citroenmirte en wattle seed toe en laat 1 maand trekken om amaro te maken.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1494745
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
cocktailsandbars.com
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003