Gestoofde lamsschenkels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/22/2023 - 09:15
Bereidingswijze
bereiden op het fornuis:
-Was en dep de lamsschenkels droog met keukenpapier.
-Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem.
-Schroei twee schenkels in de hete olie tot ze aan alle kanten bruin zijn. Herhaal met de resterende schenkels en olie. Breng ze over naar een bord, en folie erover om warm te blijven , zet opzij
-Fruit de wortelen en in blokjes gesneden uien aan in de pansappen tot ze zacht zijn (ongeveer 3 minuten), voeg dan de knoflook toe en bak gedurende 1 minuut.
-Doe de schenkels terug in de pot; breng op smaak met 1 theelepel grof zout en 1/2 theelepel gemalen peper.
-Bestrooi met bloem, meng goed en bak in 4-5 minuten bruin.
-Bouillon, wijn, puree, tomatenpuree, en kruiden toevoegen.
-Dek af en breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 1 1/2 tot 2 uur sudderen, af en toe roerend, tot het vlees uit elkaar valt.
-Garneer met peterselie.
Afbeelding
Gestoofde lamsschenkels
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Langzaam gegaarde lamsschenkels zijn een favoriet familiediner dat het hele jaar door in restaurants en pubs in heel Australië wordt besteld. Gestoofd in een rijke, op Bourguignon geïnspireerde rode wijnsaus, glijdt het vlees gewoon van het bot! Serveer met aardappelpuree of rijst of stokbrood.
Ingrediënten
2 eetlepels extra vergine olijfolie
4 - 6 lamsschenkels ontdaan van overtollig vet
1 grote witte ui in blokjes
6 teentjes fijngehakte knoflook
2 grote wortelen in plakjes van 1 cm
1 snufje grof zout en versgemalen peper
50 g bloem
50 cl runderbouillon
36 cl rode wijn zoals Merlot Pinot Noir, of een Chianti
400 g passata (tomatenpuree of Amerikaanse tomatensaus)
2 eetlepels tomatenpuree
2 blokjes runderbouillon
1 theelepel verse rozemarijn fijngehakt
2 eetlepels verse peterselie fijngehakt (verdeeld)
2 laurierblaadjes
Zout en peper om op smaak te brengen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Australisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494744
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - café delights-
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid