Italian Walnut liqueur (Nocino)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/22/2023 - 08:23
Bereidingswijze
Op 24 juni jonge walnoten oogsten. Maak ze schoon en snijd ze elk in 4 stukken. Houd er rekening mee dat groene walnoten altijd stinken.
Doe alle gesneden walnoten in een grote glazen pot en bedek ze met de suiker. Sluit de pot goed af en laat dan 2 dagen in de volle zon staan.
Open na 2 dagen de pot ; u zult merken dat de suiker is gesmolten tot een donkere vloeistof.
Doe het kaneelstok en de kruidnagels in de pot en giet er de alcohol erbij , de pot goed afsluiten en in de buurt van een raam zetten , gedurende minimaal 2 maanden (idealiter 3-4 maanden (90-95 dagen). Het is belangrijk om af en toe te schudden en de pot elke dag een puur zonlicht krijgt.
Na deze lange rustperiode is het tijd om je kostbare Nocino te filteren ! Gebruik een trechter en een koffiefilter (en wat geduld....ja, bij deze likeur draait alles om geduld!). Haal alle vloeistof uit de kan.
Nocino zal beter zijn na minstens een maand in de fles. Traditiegetrouw werd de , productie die in juni begon , geproefd voor Kerstmis !
Pas op het einde blijven de , nu helemaal zwart , in de pot. Gooi de walnoten niet weg , want het is de basis om er wijn van te maken , namelijk Nociato (Nocino wijn).
Afbeelding
Italian Walnut liqueur (Nocino)
Aantal personen
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik weet geen andere manier om een Italiaanse maaltijd te beƫindigen die meer voldoening geeft dan een goede , zelfgemaakte Nocino !
Ingrediƫnten
35 groene onrijpe walnoten
1 liter pure graanalcohol van 190 proof - 94AV%
750 g suiker
1 kaneelstok
4-5 kruidnagels
Hulpmiddelen & keukengerei
een grote glazen pot - een snijplank - ovenpapier of iets dergelijks - een scherp mes - een trechter - koffiefilter of een dikke kantoenen doek
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1494743
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
eatalianwithroberto.com
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003