Italiaans notentaartje uit Venetië

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/24/2023 - 18:42
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een springvorm of boterkoekvorm van 18 tot 20 cm in met boter en bestuif de vorm met bloem.

Mix boter en suiker tot een crème. Mix de eierdooier erdoor. Daarna schenk je de honing en de grappa in het beslag. Doe de bloem erbij en mix kort.
Roer de walnoten door het beslag.
Verdeel het deeg over de vorm en druk het wat aan.
Strooi de pijnboompitten over het deeg en druk ze er niet te diep in.

Bak het notentaartje in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin, laat het afkoelen op een rooster.


Afbeelding
 Italiaans notentaartje uit Venetië
 Italiaans notentaartje uit Venetië
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het notentaartje uit Venetië is super snel gemaakt. Het deeg heeft iets weg van de Nederlandse boterkoek. Het taartje heeft een heerlijke smaak. Ik heb de helft van het deeg gebruikt dan stond aangegeven in het originele recept. Je kunt voor het taartje dan ook een gewone boterkoekvorm gebruiken als je hem net zo klein wilt maken als ik.
Ingrediënten
100 gram zachte boter + extra voor de springvorm
50 g suiker
1 eidooier
40 gram vloeibare honing
1 eetlepel grappa of rum (ik heb rum gebruikt)
150 g bloem + extra voor de vorm
30 gram walnoten, gepeld en grof gehakt
25 gram pijnboompitten
eventueel poedersuiker om te bestrooien (heb ik niet gedaan)
Hulpmiddelen & keukengerei
deegkom
mixer
vorm van 18 of 20 cm doorsnede
Leuke tips
Bestrooi het taartje eventueel met wat poedersuiker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494545
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Italiaans koken met Antoinette
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid