Sjalottensoep met kaascroutons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/25/2022 - 18:26
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook glazig. Voeg de witte wijn, laurierblad, jeneverbessen en tijm eraan toe. Breng aan de kook en laat de soep plm. 5 minuten inkoken op hoog vuur. Schenk de bouillon erbij.
Breng weer aan de kook en laat de soep plm. 30 minuten lage warmtebron zachtjes koken. Verwijder de jeneverbessen, tijm en laurier.
Maak op smaak met een paar druppels tabasco en wat peper.

Grilleer ondertussen de plakjes stokbrood met de geraspte kaas.
Leg croutons in de kommen op de soep en garneer met wat fijngehakte bieslook.

Afbeelding
Sjalottensoep met kaascroutons
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eigenlijk wilde ik een heldere uiensoep maken zoals ik een paar weken tevoren in een restaurant had gegeten. Toen stuitte ik op een recept  van sjalottensoep.Weer eens iets anders. Het recept heb ik helemaal aangepast aan mijn eigen smaak en de soep die ontstond was verrukkelijk,
Ingrediënten
25 gram boter
400 gram sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 theelepels gedroogde tijm
10 jeneverbessen
1 laurierblaadje
300 ml witte wijn
500 ml runderbouillon
Tabasco
peper
Gehakte bieslook
Voor de croutons
Plakjes stokbrood
50 gram geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
grill
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493308
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid