Gekleurde rijst met ketjapkip en pindasaus.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/04/2022 - 19:32
Bereidingswijze
Zet de kip in de ochtenduren alvast in de marinade, zodat de kip de kans krijgt extra doordrenkt te worden met de marinade.

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en werk er de blokjes kip doorheen. Zet de kip afgedekt in de koelkast.

BEREIDEN

Scheutje olie in de pan en de ui fruiten. Bak de erwtjes even mee en voeg vervolgens de hamstukjes toe. Haal uit de pan en zet apart. Kook de rijst in water waarin het bouillonblokje is opgelost volgens de beschrijving gaar. Laat de rijst 10 minuten staan en roer er de ui, erwtjes en ham doorheen.

Bak ondertussen de blokjes kippendij met de marinade bruin en gaar.

Doe de pindakaas in een steelpan met alle andere benodigde ingrediënten. Roer even goed door en voeg vervolgens zoveel heet water toe , zodat je de gewenste dikte hebt als de pindakaas " gesmolten " is.

Serveer de rijst met de pindasaus en de kip.


Afbeelding
Gekleurde rijst met ketjapkip en pindasaus.
Gekleurde rijst met ketjapkip en pindasaus.
Gekleurde rijst met ketjapkip en pindasaus.
Gekleurde rijst met ketjapkip en pindasaus.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
In de ochtenduren de kip stukjes alvast in de marinade zetten. In de avond is het dan alleen nog een kwestie van rijst koken, de pindasaus maken, de kip bakken  en het gekleurde prutje voor door de rijst maken is ook in een mum van tijd gebeurd. Een zuurtje bij een licht pittig gerecht zoals dit smaakt ons atijd prima en een eventuele komkommersalade kan ook al ruim van tevoren op smaak worden gebracht.
Ingrediënten
250 gram kippendij in eetbare stukjes

MARINADE

2 el ketjap
1/2 tl sambal oelek of iets meer naar smaak
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kerriepoeder
mespuntje kaneel
1/2 tl gemberpoeder
peper en zout naar maak
1 teen knoflook geraspt of uit de pers
sap van 1/2 citroen
scheutje arachideolie of zonnebloemolie

VOOR DE RIJST

120 gram rijst naar keuze
1/2 bouillonblokje kip ( minder zout)
1 kleine of grotere halve ui gesnipperd
50 gram gekookte achterham in stukjes gesneden
70 gram diepvries tuinerwtjes ontdooid.
beetje olie

VOOR DE PINDASAUS

2 goede volle el pindakaas
1 el ketjap
1/4 tl knoflookpoeder
1/4 tl gemberpoeder
1 tl sambal oelek of badjak
1/2 tl basterdsuiker
1 el ketchup
peper en zout naar maak
1 cupje koffieroom
heet water zoveel als nodig

Hulpmiddelen & keukengerei
pan, kom, snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met gefrituurde uitjes en wat zoetzure komkommer met rode ui.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492723
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van Familie over de kook. Eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47