PICHELSTEINER TOPF.......

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/28/2022 - 18:54
Bereidingswijze
ZET DE BOVEN EN ONDERSCHAAL CIRCA 30 MINUTEN IN KOUD WATER.

Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. Smelt de boter en bak het vlees in enkele minuten in de hete boter mooi bruin en zet tot gebruik in de pan opzij.

Meng alle schoongemaakte groente en aardappelen met de knoflook, karwijzaadjes en peper en zout naar smaak met de runderbouillon door het vlees.

Giet dit mengsel in de onderschaal en leg er de bovenschaal bovenop. Zet het gerecht op het rooster in het midden van een KOUDE OVEN . Stel de oven in op 180-200 graden. Laat de oven het gerecht in 2 – 2 ½ heerlijk voor je gaar stoven.
Afbeelding
PICHELSTEINER TOPF.......
PICHELSTEINER TOPF.......
PICHELSTEINER TOPF.......
PICHELSTEINER TOPF.......
PICHELSTEINER TOPF.......
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn nieuwsgierigheid werd aangewakkerd door de titel van dit gerecht. Ik vind het altijd bijzonder leuk om te achterhalen waar zo'n recept vandaan komt , of hoe het is ontstaan. Ik kwam op een Duitse site terecht en heb mijn best gedaan het belangrijkste deel zo goed mogelijk te vertalen. Van dit gerecht bestaan op vandaag meerdere versies . Zo vertelt de historie, dat zelfs in het jaar 1742 een boerenvrouw de knechten van eten en drinken moest voorzien en zij enkel wat rapen, kruiden en resten vlees ter beschikking had. ( Aardappelen waren er toen nog niet) Dus kookte ze deze ingrediënten in een grote pot hangend boven een vuur. Deze pot werd de Pichel genoemd. Het zou zo smaakvol geweest zijn , dat het recept bewaard is gebleven . Een ander verhaal vertelt, dat dit recept in 1850 door de waardin Augusta Winkler genaamd was bedacht.Het recept verscheen voor het eerst als Pichelsteiner Eintopf in het Lindauer Kochbuch. Dit recept komt uit Römer Topf Nieuwe stijl uit 1994. en heeft ons fantastisch gesmaakt. 
Ingrediënten
600 gram magere runderlappen in dobbelstenen
peper en zout uit de molen naar smaak
25 gram roomboter
2 grote uien gesnipperd
1 flinke teen knoflook gesnipperd
1 grote winterpeen in blokjes
500 gram geschilde aardappelen in blokjes vastkokende.
¼ knolselderij in blokjes
1 grote prei in ringen
¼ groene kool in repen
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, pan Römertopf
Leuke tips
TIP Groene kool is vrij aardig te vervangen door paksoi, of door witte kool. Ik heb paksoi gebruikt.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491811
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit het boekje Römertopf nieuwe stijl eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47