Varkenshaas spies met satesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/08/2021 - 17:23
Bereidingswijze
Voorbereiding

1. Haal het varkenshaasje enige tijd op voorhand uit de koelkast. Dep het droog om een nog mooier korstje te krijgen. Kruid het varkenshaasje met peper en zout.

2. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Neem een pan met dikke bodem. Pas het formaat van de pan aan het varkenshaasje aan.

Bereiding

1. Doe boter in de pan en schroei het varkenshaasje op hoog vuur dicht aan alle kanten. Ongeveer 2 minuten per kant. ( of doe ze in de tostigrill of grillplaat)

2. Doe het vlees vervolgens in een ingevette ovenschaal en plaats het in de oven.
Gaartijd volgens gewenste bakwijze:
– rosé (15-20 minuten)
– doorbakken (20-30 minuten)

3.maak nu de sate saus klaar

4. Laat het varkenshaasje na het bakken even rusten, losjes met aluminiumfolie afgedekt. Zo kan het vlees zich ontspannen en krijgen de sappen de kans om zich opnieuw over het volledige stuk te verdelen.

5.Serveer het met Patat of Aardappelschijfjes, Sate saus, en gedroogte uitjes
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wij eten dit al zo lang als we in dit huis wonen, vroeger ergens gegeten maar sinds we op ons zelf wonen zelf gaan maken
Ingrediënten
1 stronk varkenhaas per persoon
Gedroogte uitjes
Wijko satesaus ( varieert aan het aantal personen)
Patat of aardappelschijfjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven,
Tostigrill
Grillplaat
Leuke tips
Serveer het met Patat of Aardappelschijfjes, Sate saus, en gedroogte uitjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491059
Homepage ID
3033939
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Wagenaar2021
Gelegenheid