Maaltijdsoep van geroosterde groenten, ricotta en gehaktballetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/22/2021 - 06:05
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de uien in partjes en meng ze met de rode uien, de paprika's, zoete aardappel, aardappelblokjes, kerstomaten, verse oregano, balsamicoazijn en een scheut olijfolie. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met peper en zout. Zet 45 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kruid het gehakt met de gedroogde oregano, paprikapoeder, peper en zout en rol er met vochtige handen kleine balletjes van.

Breng de bouillon aan de kook. Roer er de geroosterde groenten en ricotta onder en mix glad. Voeg de gehaktballetjes toe en laat op een zacht vuur 10 minuten sudderen.

Schep de soep met de gehaktballetjes in kommen en werk af met wat verse munt en croutons.
Afbeelding
Maaltijdsoep van geroosterde groenten, ricotta en gehaktballetjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maaltijdsoep die erg lekker smaakt 
Ingrediënten
1 aardappel (grote, vastkokende, in blokjes)
1 zoete aardappel (in reepjes)
2 rode paprika's (in blokjes)
250 gram kerstomaatjes
2 rode uien
2 eetlepels balsamicoazijn
1 1⁄2 liters groentebouillon
250 gram ricotta
handvol crouton
1 bosje oregano (verse)
1 bosje munt
olijfolie
peper
zout

Voor de gehaktballetjes :

200 gram gehakt (gemengd)
1 eetlepel oregano (gedroogd)
1 theelepel paprikapoeder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490415
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester