Verfijnde broccolisoep met pesto

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/22/2021 - 05:58
Bereidingswijze
Stoof alle soepgroenten aan, voeg erna de kippenbouillon bij. Roer er de roomkaas en de geraspte Parmezaan eronder en enkele minuten later ook de peterselie. Doe de soep in een blender en mix ze zo glad mogelijk.

Klop de room schuimig met wat peper en zout. Verdeel de soep over glaasjes. Schep er de room op. Werk af met een theelepeltje pesto, een stukje Parmezaan en enkele basilicumblaadjes.
Afbeelding
Verfijnde broccolisoep met pesto
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere soep van broccoli en pesto, die makkelijk te bereiden is .
Ingrediënten
Voor de broccolisoep
1 broccoli (in roosjes)
1 prei (in ringen)
1 ui (grof gesneden)
1 1⁄2 deciliter kippenbouillon
olijfolie
peper
zout

Voor de afwerking :

50 gram roomkaas
1 deciliter culinaire room
10 basilicumblaadjes (kleine)
5 bladpeterselieblaadjes
40 gram parmezaanse kaas (geraspt)
25 gram pesto
5 Parmezaankrullen
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490411
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester