Tomaat-broccoli-feta-stoofschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/21/2021 - 18:52
Bereidingswijze
Verdeel de broccoli in roosjes en spoel goed af . Kook de broccoli in een open pan met gezouten water in ongeveer 5 minuten beetgaar. Schep de broccoli vervolgens uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet. Dompel de tomaten kort in kokend water en pel ze daarna. Snijd vervolgens de tomaten in vieren. Bij grote tomaten snij je de kwarten nogmaals in twee stukken Snijd de feta in kleine blokjes.

Was de lente-ui schoon en gebruik bij νoorkeur alleen de witte en lichtgroene porties . Snijd de lente-ui vervolgens in dunne plakjes . Was de verse kruiden, pluk ze en hak ze heel fijn.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel nu het teentje knoflook, snij de ronding aan de onder- kant af en wrijf de ovenschaal goed in met de knoflook. Vet de schaal vervolgens in met een beetje olijfolie.

Leg nu de broccoli in de vorm en verdeel de tomaten-partjes, lente-uì en kruiden erover. Breng alles gelijkmatig op smaak met een beetje zout en peper. Strooi daarna de fetablokjes er gelijkmatig overheen. Sprenkel tot slot de olijfolie over het geheel. Hoeveel olie je hiervoor gebruikt hangt af van je eigen smaak. Zet de ovenschaal in de oven. Bak ongeveer 15 minuten op 180°C. Houd de ovenschotel tijdens het bakken in de gaten en corrigeer zo nodig de temperatuur of baktijd. De feta moet mooi gesmolten zijn, maar niet al zo gebakken dat hij donkerbruin is. Maak tot slot, afhankelijk van je smaak een bijgerecht klaar en serveer.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarische ovenschotel en koolhydraat arm
Ingrediënten
1 grote broccoli
7 tomaten
280 gr fetakaas
3 lente-uitjes
1 teen knoflook
Klein bosje verse tijm of 1 theelepel gedroogde
2 stengels verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogde
Zout
Peper
Olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
Leuke tips
Lekker met vers stokbrood
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490401
Homepage ID
1946297
Teller
0
Bron
Pharmactueel
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
iphone_1264075819