Glutenvrije wafels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/15/2021 - 09:41
Bereidingswijze
Meng alle droge ingrediënten met elkaar.
Meng de melk, eieren, vanille extract en de zonnebloemolie.
Verhit ondertussen het wafelijzer. Vet deze voor het eerste baksel licht in met olie.
Meng nu de natte en droge ingrediënten met elkaar.
Vul het wafelijzer zo dat het niet overloopt (even inschatten) en bak de wafel aan beide kanten licht bruin.

Bij het originele recept stond ook nog dat dit lekker was met een plak kaas, bacon en een gebakken ei. mmmm.... Dat moet ik ook eens uit proberen.
De wafels zijn maximaal 3 dagen houdbaar in een afgesloten bus. Zelf vind ik ze dan niet lekker meer, maar ja, dat is persoonlijk.
Afbeelding
Glutenvrije wafels
Glutenvrije wafels
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept komt van Laura's bakery en is heerlijk. De hoeveelheid is voor ongeveer 10 wafels gebakken in een elektrisch wafelijzer. Erg lekker met vers fruit, met jam en slagroom, met room of gewoon met poedersuiker.
Heerlijk als vervanging van een boterhammetje tussen de middag. En best snel klaar ook, dus lekker bakken maar.
Ingrediënten
380 gr. glutenvrije bloem
1 eetlepel bakpoeder
snuf zout
2 eetlepels suiker
2 eieren
380 ml melk
6 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract uit een flesje
zakje vanillesuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
wafelijzer
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1485067
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
Laura's Bakery
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
anjelica
Gelegenheid