Bereidingswijze
Roer de verse of gedroogde gist door de stroop en voeg 1.5 dl water toe.
Laat het mengsel 10 minuten rusten tot zich schuim vormt. Voeg instant
gist direct aan het meel met zout toe en roer de stroop los met het
water. Zeef het meel met het zout in een kom. Voeg het gistmengsel en
het resterende water toe en werk alles met de hand vanaf de zijkanten
door elkaar tot u een elastisch deeg hebt dat gemakkelijk loskomt van de
kom. Het deeg zal een beetje glibberig en vochtig aanvoelen.
Leg het deeg in een broodvorm van 1 liter inhoud en laat het afgedekt
met een vochtige theedoek 1 uur rijzen tot het dubbele volume. Verwarm
de oven voor op 200?C en bak het brood 35 tot 40 minuten tot het hol
klinkt als u er tegen tikt.
Laat het mengsel 10 minuten rusten tot zich schuim vormt. Voeg instant
gist direct aan het meel met zout toe en roer de stroop los met het
water. Zeef het meel met het zout in een kom. Voeg het gistmengsel en
het resterende water toe en werk alles met de hand vanaf de zijkanten
door elkaar tot u een elastisch deeg hebt dat gemakkelijk loskomt van de
kom. Het deeg zal een beetje glibberig en vochtig aanvoelen.
Leg het deeg in een broodvorm van 1 liter inhoud en laat het afgedekt
met een vochtige theedoek 1 uur rijzen tot het dubbele volume. Verwarm
de oven voor op 200?C en bak het brood 35 tot 40 minuten tot het hol
klinkt als u er tegen tikt.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
recept van iemand anders dus.....
Ingrediƫnten
700 gr steengemalen volkorenmeel
1 tl zout
15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist of 12 gr instant gist (2 zakjes)
1 tl melassestroop of honing
6 dl lauw water
1 tl zout
15 gr verse gist of 2 tl gedroogde gist of 12 gr instant gist (2 zakjes)
1 tl melassestroop of honing
6 dl lauw water
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124922
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
186
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht