Punjena Paprika

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 12:41
Bereidingswijze
-was de paprika's en snij voorzichtig de steelaanzet eruit, vervolgens haal je -weer voorzichtig, de paprika moet wel heel blijven- de zaadlijsten er eveneens uit
-bak in een pan de gehakt rul, voeg de ui, knoflook en de champignons toe.
-even flink doorbakken,
-voeg vervolgens de rijst toe en schep het geheel even goed door
-voeg op het laatst de soepgroente toe, samen met alle kruiden
-laat het mengsel enigzins afkoelen
-vul de paprika's met het mengsel en druk het geheel goed aan (voorzichtig)
-schil de aardappel en snij deze in evenveel dikkere plakjes als je paprika's hebt
-als de paprika's vol zijn duw je een schijfje aardappel onder de rond zodat de vulling er niet uit kan koken
-zet de paprika's rechtop in een pan (zorg dat ze goed vast staan) en voeg water toe.
-laat de paprika's ca. 45 min. zachtjes koken
KLAAR
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gevulde paprika's volgens recept uit de balkan
Ingrediƫnten
4 grote of 8 kleine paprika's (ze moeten wel allemaal ongeveer even groot zijn)
500 gram rundergehakt
1 gesnipperde ui
een bakje gesneden champignons
zakje verse soepgroente
2 kopjes rijst (geen snelkook!)
2 tenen knoflook
1 flinke aardappel
paprikapoeder
zout, peper
Leuke tips
-lekker met brood, aiwar (paprika sambal)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124896
Homepage ID
10768
Smaak
N
Teller
1704
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kookfreak