Ciabatta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 11:54
Bereidingswijze
Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
Roer in een maatbeker de gist door 3/4 dl water. Leng het gistpapje aan
tot 3.5 dl. Giet het gistmengsel bij de bloem en roer het tot een zeer
plakkerig deeg. Beklop het circa 5 minuten met een vlakke hand tot het
elastisch wordt. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen
tot het dubbele volume.
Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 el water en het zout door.
Kneed er de resterende bloem door zodat je een zacht deeg krijgt. Laat
het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
Verdeel het deeg in tweeen, sla het niet in en vorm er 2 langwerpige
broden van op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat. Laat ze
rijzen tot het dubbele volume. Bestuif de
broden met bloem en bak ze 35 minuten.
Afbeelding
Ciabatta
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk italiaansbrood.
Ingrediƫnten
700 gr bakkersbloem
25 gr verse gist
4.25 dl lauw water
1 dl olijfolie
2 tl zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124894
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
8570
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
39
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy