Walnotenbrood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 11:45
Bereidingswijze
Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde
gist over. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten
rusten tot zich schuim vormt. Doe de meelsoorten met het zout in een
kom. Roer er het gistmengsel, de olie en zure room door. Kneed 5 minuten
tot u een zacht deeg hebt en leg het in de kom. Laat het afgedekt met
ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Rooster de
stukjes walnoot kort, laat ze afkoelen en hak ze grof. Sla het deeg in,
druk de luchtbellen eruit en werk er de noten door.
Vorm 2 broden en laat ze rijzen tot het dubbelen volume.
Bestrijk de broden met ei, kerf ze schuin in en bak ze 25 tot 30
minuten.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk brood met noten.
Ingrediƫnten
15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
500 gr meergranenmeel of tarwemeel
175 gr bakkersbloem
1 tl zout
2 el walnotenolie
1.5 el zure room
100 gr walnoten
losgeroerd ei
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124893
Homepage ID
2775
Smaak
N
Teller
369
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy