Abrikozenbrood Met Honing

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/22/1999 - 11:41
Bereidingswijze
Roer de verse gist door de helft van de melk, of voeg de gedroogde gist
toe en laat 20 minuten rusten. Klop er de resterende melk, het ei en de
honing door.
Zeef de meelsoorten en het zout in een kom en wrijf er de margarine
door. Voeg het gistmengsel toe en kneed 10 minuten tot u een zacht deeg
hebt. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het
dubbele volume. Sla het deeg in, verwijder luchtbellen en werk er de
abrikozen, het sinaasappelraspel, de oranjesnippers en de noten door.
Vorm 2 kleine broden en leg ze in broodvormen van 1/2 liter. Laat ze
afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
Bak de broden 20 minuten. Draai de
temperatuur terug tot 200 graden en bak ze nog 15 minuten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk zoet brood.
Ingrediƫnten
15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
3 dl lauwe melk
1 ei losgeroerd
1 el vloeibare honing
300 gr bakkersbloem
225 gr volkorenmeel
1 tl zout
25 gr margarine
175 gr zachte gedroogde abrikozen
geraspte schil van 1/2 sinaasappel
25 gr oranjesnippers (desgewenst)
50 gr hele noten (hazelnoten, amandelen enz)

Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
124892
Homepage ID
2775
Smaak
Z
Teller
145
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
teddy