Ham-kaasterrine.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/21/1999 - 21:24
Bereidingswijze
- Week de blaadjes gelatine ca. 10 minuten in ruim koud water. |- Verwarm de slagroom in een pannetje en laat de verse roomkaas met ham er al roerende in smelten. |- Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het hete kaasmengsel. |- Laat het mengsel afkoelen tot het geleiachtig begint te worden. |- Snijd intussen de beide kaassoorten en ham in kleine blokjes. |- Knip de peterselie en bieslook boven het roomkaasmengsel fijn. |- Schep de blokjes kaas en ham erdoor. |- Bekleed een cakevorm met huishoudfolie en schenk het kaasmengsel erin. |- Laat de terrine in ca. 3 uur stijf worden. |- Stort de terrine op een rechthoekige, platte schaal en verwijder de folie. |- Leg de blaadjes sla erlangs. |- Garneer de bovenkant van de terrine met partjes tomaat.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
4 blaadje(s) gelatine (wit)
0.25 liter(s) slagroom
250 gram kaas room (met ham)
200 gram kaas Goudse (jong bel.)
200 gram kaas komijn
400 gram ham plak
5 takje(s) peterselie
15 spriet(en) bieslook (vers)
0.50 krop sla
1 stuk(s) tomaten
Hulpmiddelen & keukengerei
1 stuk(s) cakevorm (langwerpig)
1 stuk(s) huishoudfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
124855
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
201
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes