friese suikerbroodjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/21/1999 - 21:16
Bereidingswijze
- Kaneel, kruidnagel, gemberbolletjes en 80 gram kandijsuiker erdoor
kneden.
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- Broodvormpjes dik met 25 gram boter invetten en met 2 el kristalsuiker bestrooien.
- Deeg in 8 gelijke stukken verdelen en tot rolletjes vormen.
- Rolletjes in vormpjes ca. 15 minuten laten narijzen.
- Bovenkant van deeg met 25 gram boter bestrijken, 40 gram kandijsuiker en 4 el kristalsuiker erover strooien.
- Suikerbroodjes in midden van oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Broodjes op rooster storten en laten afkoelen.
Afbeelding
friese suikerbroodjes
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 zakje(s) gist (gedroogd)
1.50 deciliter(s) melk (lauw)
500 gram bloem
naar smaak zout
125 gram boter (zacht)
4 eetlepel(s) gembersiroop
2 stuk(s) eieren
1 theelepel(s) kaneel
0.25 theelepel(s) kruidnagelpoeder
3 eetlepel(s) gemberbolletjes (gehakt)
120 gram kandijsuiker (wit fijn)
6 eetlepel(s) suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
EXTRA NODIG:
8 stuk(s) broodvormpjes (10 x 5)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
124851
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
1051
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Gedroogde gist volgens gebruiksaanwijzing behandelen.
- In kom bloem en mespunt zout mengen en kuiltje in midden maken.
- Gistoplossing in kuiltje schenken.
- 75 gram boter, gembersiroop en eieren toevoegen en mengen.
- Ca. 10 minuten kneden tot soepel deeg.
- Deeg afgedekt met vochtige doek op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid