zalm in witte wijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/21/1999 - 20:59
Bereidingswijze
- leg de moot zalm op het ingevet vel folie, en leg hierop de gehakte bieslook en gehakte sjalot
- snuifje zout en weinig peper naar smaak erbij
- pak de moot zalm in, maar laat een kleine opening om een glas witte wijn toe te voegen.
- sluit het pakje goed (laat de wijn er niet uitlopen, anders kun je het beter zo opdrinken)
- verwarm het pakje in de koekepan tot het alluminiumfolie "aanslaat"
- verplaats daarna het verrassingspakje in een ovenschaal (of laat het in je koekepan als die in de oven mag) en laat het nog een 20-tal minuten garen in een oven van 220 grC

Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
tussengerecht van zalm met witte wijn uit de oven
Ingrediƫnten
1 moot verse zalm per persoon (150 gr)
1 sjalotje en 2 sprieten bieslook
klontje roomboter
snuifje zout en peper
7 cc witte droge wijn
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenhulpjes:
oven
alluminium folie, kwastje en wat olijfolie
koekepan en ovenschaal
Leuke tips
laat eventuele gasten het pakje dat je op een bordje serveert, voorzichtig uitpakken, en geniet hierbij van het restant van de fles witte wijn die je toch al nodig had, en geniet.......smakelijk.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
124849
Homepage ID
10470
Smaak
N
Teller
7172
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- verwarm de oven voor op 220 graden
- strijk met een kwastje de alluminium folie in met olijfolie
- hak de sjalot en snij de bieslook
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
fijnproever