Echte Oma'S Gehakballen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/21/1999 - 20:43
Bereidingswijze
-meng alle ingredienten goed door elkaar (handen gebruiken is erg belangrijk...)
-vorm hier 4 flinke ballen van
-een uur in de koelkast op laten stijven
-flinke klont boter in de braadpan laten smelten, bruin laten worden en de ballen toevoegen.
-goed aanbakken (niet "koken")
-vervolgens vuur lager zetten en een uurtje laten bakken
-jus afmaken met eventueel een gesnipperd uitje en een scheutje ketjap
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
echte gehaktballen (geen sponsballen) volgens overlevering doorgegeven......
Ingrediƫnten
-500 gram gehakt (HOH of runder, naar keuze)
-half kopje paneermeel
-scheut koffieroom of een klein eitje
-gesnipperd uitje
-flinke theelepel mosterd
-klein scheutje ketjap manis
-zwarte peper,nootmuskaat,zout,gemalen kruidnagel
Leuke tips
-uiteraard met kruimige aardappelen en bijv. andijvie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
124847
Homepage ID
10768
Smaak
N
Teller
6332
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
104
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kookfreak