Kaasfondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/21/1999 - 20:29
Bereidingswijze
-snij de champignons in plakjes
-snij de ham in reepjes
-maak de bouillon en voeg als deze kook de champignons toe
-maak een roux van de gesmolten boter en de bloem
-voeg de bouilon toe aan de roux en blijf goed roeren totdat een soort gebonden "soep" ontstaat.
-voeg de kaas in gedeelten toe en blijf goed roeren
-voeg de uitgeperste knoflook toe
-garneren met flink wat verse peterselie
-stokbrood in blokken snijden (niet te klein)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
echt ontzettend lekkere kaasfondue, ditmaal niet op basis van wijn
Ingrediƫnten
250 gram champignons
2 flinke tenen knoflook (verse!!)
8 dl. bouillon (mag van een blokje)
100 gram boter
100 gram bloem
200 gram gekookte ham
400 gram jong belegen goudse kaas
300 gram oude kaas
zwarte peper
peterselie
2 flinke stokbroden
Leuke tips
-lekker met salade, warme mais, kruidenboter,
knoflooksaus (zie recept!), vul maar in....
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
124844
Homepage ID
10768
Smaak
P
Teller
2041
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-de grof geraspte kaas moet ca. 8 uur van te voren aan de lucht worden blootgesteld; d.w.z. dat de kaas op bijv. keukenpapier op het aanrecht moet worden losgelegd zodat het een beetje kan drogen. Dit is belangrijk omdat de fondue anders gaat "schiften"
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kookfreak