Koffierumtaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/21/1999 - 20:21
Bereidingswijze
-week de gelatine in koud water
-roer de boter met de suiker tot room
-voeg de eidooiers toe en blijf mixen
-roer de rum en de rozijnen door het mengsel
-los de uitgeknepen gelatine op in een beetje warm water en voeg dit toe, goed roeren en een beetje stijf laten worden
-sla de eiwitten goed stijf
-beboter een springvorm (ca. 24 cm doorsnee)
-week de lange vingers in de koffie(kort inleggen anders wordt het een smurrie) en leg deze met de suikerkant naar beneden in een laag in de vorm
-leg op de eiwitten de slagroom en het boterrummengsel en roer alles voorzichtig door elkaar
-doe de helft van dit mengsel op de langvingerrand
-herhaal de langevingerlaag (ook weer eerst weken)en schep het restant van het mengsel hier boven op.
-laat de taart een nacht in de koelkast staan alvorens te serveren.

Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijke koffierumtaart met rozijnen
Ingrediƫnten
200 gram bona bakgraag
200 gram witte basterdsuiker
5 eieren
1/4 liter slagroom
7 blaadjes witte gelatine
2 borrels rum
ca. 4 koppen sterke koude koffie
2 pak lange vingers
handjevol rozijnen
Leuke tips
Heerlijk als nagerecht of voor bij de koffie.
Garneren met slagroom en moccaboontjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
124841
Homepage ID
10768
Smaak
Z
Teller
521
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- week de rozijnen in een beetje warm water en laat het uitlekken
- klop de slagroom vast stijf zonder suiker
- eieren splitsen en de eiwitten opvangen in een stenen kom
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kookfreak