Rijstsalade Voor 'T Hele Jaar

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/18/1999 - 16:18
Bereidingswijze
komkommer en tomaat in blokjes snijden, mais en tonijn laten uitlekken. Dit samen met de afgekoelde rijst en het in blokjes gesneden eitje in een grote schaal doen.
vervolgens de Mayo:
eitjes (kamertemperatuur) splitsen en de dooiers in een mengkom doen. Hier een eetlepel citroensap, een theelepel mosterd en peper en zout aan toevoegen.
Dit door elkaar mixen tot een gladde massa ontstaat. vervolgens al mixend druppelsgewijs de olie toevoegen. Tot smaak en substantie goed zijn (ongeveer 1,5 dl.) Is de mayo te dun dan kun je (wees heel voorzichtig) een heel klein stukje hardgekokt eigeel toevoegen en vervolgens mixen tot het de juiste dikte heeft.
Overigens is het voor de salade alleen maar goed als de mayo een beetje dun is.

Tot slot alles in de kom doen en door elkaar roeren met de fijngehakte bieslook en peterselie.
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke maaltijdsalade die het zeer goed doet op feesten en partijen!
Ingrediƫnten
salade:Rijst, twee tomaten, halve komkommer, klein blikje mais, een ei, blikje tonijn naturel, verse bieslook, verse peterselie, zout en peper.
mayonaise:
2 eierdooiers, mosterd, citroensap, zout en peper, zonnebloemolie (evt klein stukje hardgekookt eigeel)
Hulpmiddelen & keukengerei
grote schaal, staafmixer
Leuke tips
Lekker met een stukje stokbrood en een wijntje!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
124436
Homepage ID
9554
Smaak
N
Teller
690
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
eitje koken, rijst koken en laten afkoelen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beate