ovenschotel met witlof en lamsgehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/12/1999 - 13:04
Bereidingswijze
Uitje snipperen in hete olie. Gehakt toevoegen en bruin laten worden. Als de gehakt gaar is champignons en paprika toevoegen even doorbakken en vervolgens de tomaten erbij doen. Een tijdje (onder af en toe roeren) laten staan tot het ingekookt is. De ovenschotel goed invetten en daar het gehaktmengsel ingieten. Het overtollige vocht bewaren. De gekookte aardappelen een beetje fijnstampen over de schotel verdelen en het vocht erover gieten. Tenslotte de witlof bovenop leggen, kaas erover en dan nog een kwartier tot een half uur in de oven op ongeveer 200?C.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
aanrader - combinatie is erg lekker
Ingrediƫnten
gesneden champignons; gepelde tomaten uit blik; 1 ui; gekookte aardappelen; rode paprika; 200 gr kofte en 200 gr lamsgehakt (of 400 gr lamsgehakt en apart de kofte kruiden naar smaak toevoegen = te koop bij turkse slager); ongeveer 4 stronkjes witlof; geraspte of plakjes kaas; zout en peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
123693
Homepage ID
2427
Smaak
N
Teller
1965
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kern uit de witlof snijden en ongeveer een kwartiertje koken. Champignons, paprika en tomaten snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
suziwan