gestoofde kool met kip en spekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/12/1999 - 12:52
Bereidingswijze
Stoof de koolreepjes samen met de komijn in de boter in ongeveer 20 minuten met de deksel op de pan gaar. (Zelf geef ik de voorkeur aan stomen in een stoommandje, is gezonder en lekkerder!) Doe de boter bij het vet - waar de spekreepjes in zijn gebakken -in de pan en bak de kip op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de uienringen toe en laat omscheppend meebakken. Voeg de bouillon toe en schep de kool, kip, uien en spekblokjes door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een favoriet van me; de gestoofde kool smaakt heel bijzonder door de komijn die erin zit
Ingrediƫnten
1 kleine witte kool; 2 uien; 500 g kipfilet; 100 g magere gerookte spekblokjes; 1 eetl. olie; 25 g boter; 2 eetl. komijnzaad; 2,5 dl kippenbouillon; zout; peper
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree.....
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
123692
Homepage ID
2427
Smaak
N
Teller
2475
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de kool in vieren en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de harde kern eruit en snijd de kool in smalle reepjes. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de spekblokjes uit en schep ze uit de pan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
suziwan