Groente en vis combineren

Ingediend door beheerder op do, 06/01/2023 - 09:59

Vis heeft van zichzelf al een zachte, krachtige smaak. Nu wil je daar de juiste groente bij kiezen, die je gerecht compleet maakt. Goed nieuws: je hoeft niet verder te zoeken. Want van garnalen tot aan zalm: we hebben de beste groente-vis-combinaties op een rij gezet.

Garnalen

Met garnalen kun je alle kanten op. Je ziet de garnaal vaak terug in mediterrane gerechten, zoals een pasta en paella. Maar vergeet de Hollandse garnalencocktail niet. Lekker met cocktailsaus en geserveerd in een mooi glas. Wil je garnalen zelf combineren met groente? Haal dan courgette, zeekraal en avocado in huis.  

Haring

Ah, Hollandse haring. Een zachte, vette vis die je het hele jaar door kunt verkrijgen. Al worden mei en juni ook wel ‘het haringseizoen’ genoemd. Dan komen de verse vissen namelijk het land in. Een haring is natuurlijk lekker op een broodje met ui. Maar experimenteer ook eens met gekookte bietjes. 

Zalm

Een gerookte zalmfilet of een vers gebakken moot vrolijken ieder gerecht op. De roze vis is ook nog eens uitstekend te combineren met groente. Onze favoriet? Asperges met zalm. Vooral in een soep, omelet of in deze salade, die je binnen 10 minuten klaarmaakt. Liever geen asperges? Probeer dan eens deze vis te combineren met groente als doperwten, prei, venkel, witlof of wortelen. 

Gebakken vis

Pak de koekenpan maar uit de keukenla en bak je vis goed knapperig. Combineer vervolgens met groene asperges, courgette, doperwten, groene kool en komkommer. Ook zit je goed met prei, radijs, spitskool, tomaat, venkel, wortelen en zeekraal. Genoeg om uit te kiezen dus.  

Gestoofde vis

Wil je vis stoven? Kies dan uit broccoli, courgette, groene kool, tomaat, venkel, prei of zeekraal. Stuk voor stuk verse groenten die je uitstekend met vis combineert. Wat dacht je van een gestoofde kabeljauw in champignonroomsaus. Of deze kruidige visstoof met linzen en prei

Gepocheerde vis

Met gepocheerde vis geniet je niet van knapperig, maar van zacht en luchtig. Dat komt doordat je op deze manier de vis heel langzaam gaar maakt. Zoek je naar een bijgerecht, dan kun je jouw geluk niet op. Er zijn namelijk heel wat groente die je perfect met gepocheerde vis combineren. Het gaat om groene asperges, courgette, groene kool, prei, tomaat, venkel, witlof, wortelen, zeekraal. 

author_id
2263604
Slug
Groente-en-vis-combineren
author_username
smulweb