Cake bakken in de magnetron

Ingediend door beheerder op do, 04/20/2023 - 08:44

Een cake is sneller klaar in de magnetron dan in de oven. Het is ook makkelijker, omdat je niet met lastige oveninstellingen hoeft te stoeien. En voorverwarmen is ook niet nodig. Ook als je geen oven hebt, maar wél een magnetron, dan is er al reden genoeg om er iets lekkers mee te bakken. Ontdek waar je rekening mee moet houden.

 

Cake met knapperig korstje

Voor een knapperig korstje

Een cake uit de oven heeft een knapperig korstje. In de magnetron is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarvoor kun je een beslag maken met bruine basterdsuiker, cacao of koekkruiden. Het is ook mogelijk om op het laatst een mooi laagje toe te voegen en de lichte kleur te verbloemen. Bestrooi je cake dan met een beetje bruine basterdsuiker of bedek met glazuur.

De juiste materialen

De juiste materialen

Controleer altijd goed of je cakevorm magnetronbestendig is, zoals glas of kunststof. Onze tip? Gebruik een tulband- of rijstrandvorm en vet in of bekleed met magnetronfolie. Het gebruik van aluminiumfolie in de magnetron wordt afgeraden.

 

Cake bakken

Alle bakkers verzamelen

Bak de cake eerst ongeveer 7 minuten op driekwart van het vermogen (525-600 Watt), en daarna nog 2 minuten op vol vermogen (600-700 Watt). Schakel de magnetron uit zodra de bovenzijde van de cake net droog aanvoelt en laat de cake nog 10 minuten in de vorm nagaren. Vergeet niet dat het nagaren belangrijk is om vochtige plekjes gaar te maken.

Lekkere variaties voor cake uit de magnetron

Een smeuïge chocoladecake, carrot cake of klassieke roombotercake? Hier begint het al te watertanden… Maar belangrijker nog: welke vind jij het lekkerst? Kies welke cake je wil maken en vind een recept voor het cakebeslag.

author_id
2263604
Slug
cake-bakken-in-de-magnetron
author_username
smulweb