Portugese Biefstuk, Ei & Chips

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/28/2023 - 09:12
Bereidingswijze
- sla de steaks een voor een plat tussen twee vellen bakpapier tot ze ongeveer 1 cm dik zijn, een deegroller werkt ook goed.
-Voeg nu in een schaal die groot genoeg is om te marineren de wijn, knoflook, olijfolie en zwarte peper toe - voeg nu de platte steaks toe. Marinade ongeveer 20 minuten, minimaal 10 minuten.
-Verhit in een pan met dikke bodem de helft van de boter en de olijfolie. Als het heet is, haal je de steaks uit de marinade en zorg je ervoor dat je alle stukjes knoflook en zoveel mogelijk vloeistof verwijdert. De steaks moeten bruin worden, dus zorg ervoor dat de pan niet te vol wordt. Laat de steaks ongeveer 2 minuten bakken voordat je ze omdraait.
-Verwijder in dit stadium de knoflook uit de wijn en voeg deze toe aan de pan, zodra de knoflook begint te bakken, verwijder de steaks 2 minuten en leg ze op een warme plek opzij.
-Voeg nu de marinade toe aan de pan en laat deze inkoken, zorg ervoor dat alle lekkere stukjes loskomen.
-Voeg nu de room, melk en peterselie toe aan de pan en laat het inkoken, voeg net voordat je de steaks terug in de pan doet de laatste helft van de koude boter toe en roer dit erdoor. Voeg de steaks toe en haal van het vuur.

- Serveer met een gebakken ei en wat zelfgemaakte aardappelchips of frietjes om alle lekkere knoflooksaus op te nemen.
Afbeelding
Portugese Biefstuk, Ei & Chips
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker 
Ingrediënten
- 500 gram filet, in 4 medaillons gesneden
- 6 teentjes knoflook
– 2 el Olijfolie
– 1/4 tl gemalen zwarte peper
– 200 ml witte wijn, droog wit
- 60 gram boter
– 150 ml room
- 70 ml melk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494803
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
tsjc - pinterest -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester