weense appelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/25/2002 - 18:47
Bereidingswijze
Hol 4 appelen voorzichtig uit en snij het vruchtvlees in dobbelstenen.De vijfde appel schillen,het klokhuis en de pitten verwijderen en het vruchtvlees in stukken snijden.Stoof de appelblokjes in 30g boter,bestrooi ze met kaneel,giet ze in een kom en meng er de gekookte rijst en de rozijnen onder.Leg een nootje boter op de bodem van de appelen,schik ze in een ovenschotel en bak ze gedurende 6a7 minuten(thermostaat 7)Zorg dat de appelen niet barsten.Haal de appelen uit de oven,vul ze op met de rijst en de appelblokjes en zet ze gedurende 3 minuten weer in de oven.Er warme karamel overgieten en meteen opdienen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
5 appelen,100g witte rijst,50g rozijnen,50g boter,kaneel,1 glaasje rum,vloeibare karamel,snuifje zout,80g suiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Oostenrijks
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
997087
Homepage ID
1134593
Smaak
Z
Teller
1903
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De rijst koken in water,waaraan u suiker en zout hebt toegevoegd en laten uitlekken.De rozijnen in de rum laten weken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cindy800
Gelegenheid