Chocomousse met muskaatnoot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/22/2002 - 17:18
Bereidingswijze
Verwarm 1/4 l water en laat daarin de kruidnagels 10 minuten weken. Neem de kruidnagels weg. Smelt de chocolade, in grove stukken, en de boter in het kruidnagel-water. (Zet de pan het liefst niet rechtstreeks op het vuur, maar wel in een warmwaterbad.)
Klop (eveneens in een warmwaterbad) de eierdooiers met de suiker en de rum tot een schuimig mengsel. Laat de gesmolten chocolade en het eierdooiermengsel een beetje afkoelen. Vermeng beide. Kruid met een snuifje muskaatnoot. Spatel vervolgens de tot sneeuw geklopte eiwitten en de stijfgeslagen room door het chocolademengsel. Verdeel het over kleine kommetjes. Laat de chocomousse opstijven in de koelkast.

Ingrediƫnten
200 g bittere chocolade,
6 eieren,
100 g boter,
200 g fijne suiker,
1 borrelglaasje rum,
1/4 l room
2 kruidnagels,
muskaatnoot.
Leuke tips
Lekker met een garnituur van slagroom en gekonfijte sinaasappelschilletjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
995042
Homepage ID
1003599
Smaak
Z
Teller
302
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stienemie
Gelegenheid