Kabeljauw in een kooljasje met zeegroentjes en oesters

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/19/2002 - 19:17
Bereidingswijze
-snij de kabeljauwplakjes in 2 en vul ze met de spinazievulling
-verpak de stukjes vis in (met losgeklopt eiwit ingewreven)koolblaadjes
-verpak de pakjes stevig in cellofaanpapier en leg ze circa 1 uur tussen 2 latten en leg er een plankje met gewicht op, zodat ze in mooie rechthoekige vormpjes geperst worden
Voor de saus:
-kook de gesnipperde sjalotjes in de wijn
-als de wijn bijna verkookt is de visfumet toevoegen en het oestervocht
-laat tot de helft inkoken en zeven
-stoof de gewassen en schoongemaakte zeegroentjes in boter gaar(kraaltjes enkel het malse gedeelte gebruiken en van de lamsoren de steeltjes afsnijden)
-kruiden met wat peper; geen zout meer
-doe het zelfde met de champignons
-leg de pakjes vis ontdaan van cellofaanpapier in het bovenste van een stoompan en stoom ze gaar in 15 min
-pocheer de 8 mooiste oestes 1 min in de saus en hou ze warm
-meng de 4 minst mooie oesters met eiderdooiers en room
-mix dit mengsel met een staafmixer onder de net niet kokende saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een culinair meesterwerkje, dat best zelf te bereiden valt.
Ingrediƫnten
-1 kg kabeljauwfilet (liefst staartstuk)
-8 Zeeuwse Creuses (oesters)
-8 blaadjes witte of groene kool
-1 sjalotje
-1 dl witte droge wijn
-150 g spinazie
-2 eiwitten
SAUS:
-2 dl witte wijn
-2 dl visfumet
-4 oesters (creuses)
-2 sjalotjes
-2 eierdooiers
-1 dl room
-peper en zout
Garnituur:
-250 g zeespinazie (lamsoren)
-250 g zeekraaltjes
-100 g ridderzwammen
-50 g boter
-peper
Leuke tips
Leg 2 pakketjes vis op een bord en leg er een oester op, garneer met de zeegroentjes en de paddestoelen
-lepel de saus errond
Geef er een aardappelpuree bij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
994150
Homepage ID
1090993
Smaak
H
Teller
638
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-blancheer de 8 mooie koolbladeren en snij de dikste nerf eruit
-snij de vis in 8 mooie rechthoekjes van circa 100 g (de rest in de koelkast bewaren)
-kook het versnipperd sjalotje in de witte wijn en voeg de gewassen spinazie erbij (ontdaan van nerven);kruiden met peper en zout en laten afkoelen
-pureer de visrestjes met de spinazie en 1 eiwit
-open de oesters (8 voor het garnituur en 4 voor de saus), vang het vocht op en haal ze uit de schelp
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid