Bereidingswijze
Aardappelen koken. Als ze nog wat lauw zijn heel fijn stampen. Vermengen met de gesnipperde uien, de fijngesneden achterham, (eventueel enkele plakjes achterhouden ter garnering, opgerold met asperges), 6 fijngeprakte eieren, de mayonaise, yoghurt, eventueel potje zure room, 3 a 4 gesnipperde augurken, wat peper en zo nodig nog wat zout. Dit alles naar smaak.
Aan de zijkanten van een ovale schotel wat slablaadjes schikken, dan in het midden de aardappelsalade leggen en er met een vork wat "lijnen" in trekken. (Een teveel apart bewaren in een plastic koelkastdoos).
Bovenop de salade de doorgesneden overgebleven eieren leggen en het geheel bestrooien met paprikapoeder.
Om de aardappelsalade heen garneren met: bergjes zilveruitjes, drooggedept met keukenrol, Amsterdamse uien, idem, augurken, gewikkeld in een plakje cervelaatworst of eventueel in schijfjes gesneden augurken. Ook gekookte, uitgelekte asperges, gewikkeld in een plakje achterham is hier lekker bij.
Aan de zijkanten van een ovale schotel wat slablaadjes schikken, dan in het midden de aardappelsalade leggen en er met een vork wat "lijnen" in trekken. (Een teveel apart bewaren in een plastic koelkastdoos).
Bovenop de salade de doorgesneden overgebleven eieren leggen en het geheel bestrooien met paprikapoeder.
Om de aardappelsalade heen garneren met: bergjes zilveruitjes, drooggedept met keukenrol, Amsterdamse uien, idem, augurken, gewikkeld in een plakje cervelaatworst of eventueel in schijfjes gesneden augurken. Ook gekookte, uitgelekte asperges, gewikkeld in een plakje achterham is hier lekker bij.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
grote pan gekookte aardappelen,
3 ons achterham,
? 10 hard gekookte eieren,
? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak,
1 pot mayonaise,
scheut yoghurt,
potje zoet-zure augurken,
zilveruitjes,
Amsterdamse uien,
? 1 ons cervelaatworst,
peper, zout, paprikapoeder,
eventueel blikje asperges,
eventueel potje zure room,
een paar slablaadjes.
3 ons achterham,
? 10 hard gekookte eieren,
? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak,
1 pot mayonaise,
scheut yoghurt,
potje zoet-zure augurken,
zilveruitjes,
Amsterdamse uien,
? 1 ons cervelaatworst,
peper, zout, paprikapoeder,
eventueel blikje asperges,
eventueel potje zure room,
een paar slablaadjes.
Leuke tips
Heerlijk om bij deze salade te geven zijn gevulde eieren. Een paar gevulde eieren om de salade heen, als garnering, staat dan extra feestelijk.
Ook stokbrood smaakt er lekker bij.
Ook stokbrood smaakt er lekker bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
993229
Homepage ID
935826
Smaak
H
Teller
2826
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid