gegratineerde toast met gerookte zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/09/2002 - 15:12
Bereidingswijze
verwarm de oven voor op 225c.Laat in het holletje van iedere boterham een ei glijden.Leg de reepjes kaas in een ruitepatroon over het ei.Schuif de schaal op de tweede richelvan de oven.Bak de botterhammen 8-10 min tot de eierdooier bijna gestold is.Neem de schaal uit de oven en laat de botterhammen iets afkoelen.Verdeel de zalm en de fijngehakte dille over de kaas en serveer de broodjes direct.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
toast met zalm
Ingrediƫnten
30g zachte boter of(dieet)margarine,1 teentje knoflook,zout,2 eetlepels fijngehakte peterselie,mespuntje gedroogde tijm,4 sneetjes wittebrood van 2 cm dik,klontje boter of (dieet)margarine om in te vetten,50g jong belegen kaas,100g gerookte zlm ,4 kleine eieren,2 eetlepels fijngehakte dille
Hulpmiddelen & keukengerei
knoflookpers,1grote ovenschaal
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
990298
Homepage ID
1134593
Smaak
H
Teller
2713
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
doe de boter of margarine in een kommetje.Pel het teentje knoflook en pers het boven de boter uit.Voeg een snuifje zout,de peterselie en de tijm toe en roer de boter goed door elkaar.Druk met behulp van een ei een holletje in het midden van iedere boterham.Bestrijk de botterhammen met de kruidenboter.Vet een grote ovenschaal in en leg de botterhammen erin.Snijd de kaas in luciferdunne reepjes en snijd de zalm in 1cm brede repen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cindy800
Gelegenheid