Bereidingswijze
Bereid de saus: snipper de sjalotjes fijn. Laat de sjalotjes met de witte wijn, het sap van de citroen en de visfumet inkoken. Voeg de room toe en bind met de boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg op het laatste moment de versnipperde bieslook toe. Bewaar enkele takjes als decoratie.
Vertel iets leuks over dit recept
voor 4 pers.Uit: Ambiance in de keuken, 4 seizoenen kookplezier
Ingrediƫnten
200 g st.-jakobsvruchten
peper
zout
2 cl olijfolie (extra vierge)
100 g schorseneren
150 g tomaten (gedroogd)
3 sjalotten
1 dl wijn (wit/droog)
1 citroen
1 dl visfumet
100 g boter (roomboter)
1 dl room
10 sprietjes bieslook
25 g bloem
1 citroen
peper
zout
2 cl olijfolie (extra vierge)
100 g schorseneren
150 g tomaten (gedroogd)
3 sjalotten
1 dl wijn (wit/droog)
1 citroen
1 dl visfumet
100 g boter (roomboter)
1 dl room
10 sprietjes bieslook
25 g bloem
1 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Presenteer in schelpen. Leg in iedere schelp een stukje gedroogde tomaat, schik daarop de gekookte schorseneren in waaiervorm. Giet daarop een beetje saus. Leg er tenslotte de st.-jakobsvruchten bovenop en werk af met bieslook en gefrituurde schorseneersliertjes. Serveer de rest van de saus apart.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
990158
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
862
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Haal de st.-jakobsvruchten uit de schelpen en spoel ze zorgvuldig. Bewaar de schelpen. Bak de vruchten mooi bruin krokant in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid