Bereidingswijze
De afwerking.
Verhit de olie en warm tegelijkertijd de saus op.
Wentel de kaasblokjes door de bloem en haal ze daarna door het beslag en bak ze in de olie in korte tijd lichtbruin.
Verhit de olie en warm tegelijkertijd de saus op.
Wentel de kaasblokjes door de bloem en haal ze daarna door het beslag en bak ze in de olie in korte tijd lichtbruin.
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bijzonder smaakvol en pittig borrelhapje
Ingrediƫnten
3 Limburgse kaasjes(liefst Rommedou)
60 gr. bloem
60 gr. Aardappelmeel
1 ? dl. Pils
6 dl. Room
1 ? dl. Calvados
3 eetlepels honing
peper-zout
60 gr. bloem
60 gr. Aardappelmeel
1 ? dl. Pils
6 dl. Room
1 ? dl. Calvados
3 eetlepels honing
peper-zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituurpan met frituur-olie voor frituren tot 180* C.
Leuke tips
Als variatie kan er in plaats van de saus ook gebruik worden gemaakt van cranberrie compote.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
984961
Homepage ID
883223
Smaak
H
Teller
397
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijdt de kaas in dobbelsteentjes van 1.5cm bij 1.5cm, plaats ze in de diepvries om goed koud te laten worden.
Het beslag voor de kaas:
Maak het beslag door de bloem, aardappelmeel en het bier te mengen en op smaak brengen met peper en zout. Het beslag moet even dik zijn als dunne pap. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Maak ook de saus vooraf: Kook de room tot 2/3 in, voeg Calvados en honing toe en breng de saus op smaak met peper en zout.(saus moet dik worden.
Het beslag voor de kaas:
Maak het beslag door de bloem, aardappelmeel en het bier te mengen en op smaak brengen met peper en zout. Het beslag moet even dik zijn als dunne pap. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Maak ook de saus vooraf: Kook de room tot 2/3 in, voeg Calvados en honing toe en breng de saus op smaak met peper en zout.(saus moet dik worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid