Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius(hetelucht 180 graden Celcius)*Laat de artisjokken uitlekken en dep ze droog*Pel en snipper de ui*Was en haal de blaadjes van de tijm*Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de tijm op een matig vuur ca. 3 minuten*Pel en pers de knoflook uit boven de ui*Laat de artisjokken ca. 3 minuten meebakken en haal dan de pan van het vuur*Klop de eieren los met de balsamico-azijn,slagroom en de helft van de kaas.Breng op smaak met zout peper en nootmuskaat*Vet de ovenbakjes in*Shap de groenten door het eimengsel en verdeel dit over de ovenbakjes*Bestrooi de taartjes met de rest van de kaas*Laat de artisjoktaartjes midden in de oven in ca. 40 minuten ovengaar worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een heerlijk bijgerecht dat zeker de moeite waard is
Ingrediƫnten
2 blikken artisjokharten*1 ui*2takjes verse tijm*2 eetlepels olijfolie( voor invetten)*2 teentjes knoflook*2 eieren*1 eetlepel balsamico-azijn*250 ml slagroom*6 eetlepels parmezaanse kaas*zout,peper*nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier en 4 oven bakjes
Leuke tips
bestrooi de taartjes voor het bakken met gehakte pistachenoten.Het taartje smaakt nog lekkerder als je er geroosterd vlees en een groene salade bij doet.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Balkan
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
982339
Homepage ID
1083435
Smaak
N
Teller
1825
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid