Kaasfondue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/30/2002 - 22:06
Bereidingswijze
Wijn in de kaasfonduepan met knoflook (uitgeperst) en zwarte peper.
Dan geleidelijk emmenthaler, gruyeren erin doen en flink blijven roeren anders krijg je klontjes. Dan uiteindelijk de roquefort die je van te voren al klein hebt gesneden erbij doen en als dit alles klaar is de kirs met maizena vermengen en dit erdoor doen. En dan meteen opdienen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echt de allerlekkerste kaasfondue ooit!!!!
Ingrediƫnten
* 250 ml. chardonnay
* 4 knoflooktenen
* 1 theel. zwarte peper
* 200 gr. emmenthaler geraspt
* 200 gr. gruyere
* 50 gr. roquefort (voor de pittigheid)
* 1 theel. kirsch (bij slijter te krijgen)
* 1 theel. maizena
* 1 STOKBROOD
Hulpmiddelen & keukengerei
Kaasfonduepan, grote garde, knoflookpers, en een warmhoudplaatje voor aan tafel.
Leuke tips
Dit is lekker met rolletjes rosbief en beenham. Met aardbeien en salades zoals crabsalade en ook niet te vergeten cranberrypate.
En wat wij doen is als drankje erbij schenken Kir Royaal of Sauternes(HELE ZOETE WITTE WIJN)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Zwitsers
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
979688
Homepage ID
1117359
Smaak
P
Teller
4137
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
edenjacky
Gelegenheid