Kalkoengebraad met Morellen.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/30/2002 - 13:16
Bereidingswijze
Neem een braadpan en schroei het vlees langs alle zijden dicht in wat Solo. Verwijder het vet en deglaceer met de frambozenazijn. Voeg de kippenbouillon toe, de roze en groene peper, de jeneverbessen en de cassis. Laat tot de helft inkoken. Zet weg.

Reinig de groenten en snijd ze in staafjes. Snijd 100 g Solo in kleine dobbelsteentjes en schik ze op het gebraad.

Zet het vlees 1 uur in een voorverwarmde oven van 190 ?C met de in staafjes gesneden wortel, reepjes ui, het in vieren gesneden sjalotje, de in tweeen gesneden gepelde look, het tijmtakje, laurier, voldoende zout en de morellen.

Overgiet het gebraad halfweg het braden met een pollepel ingekookte bouillon. Vang na het bakken het braadvocht en de ingredienten op. Meng het braadvocht, de ingredienten en 1 glas gezeefde ingekookte kippenbouillon.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Kalkoen.Frambozen azijn, kippenbouillon,roze en groene peper en cssis en jeneverbessen.Solo margarine. de hoeveelheden waren niet aangegeven.
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan.
Leuke tips
Snijd in plakken en overgiet met saus. Schik de groenten en morellen rond het vlees. Dien op met gebakken wafeltjes van witte raap.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
979563
Homepage ID
1086224
Smaak
H
Teller
1198
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghislaine000
Gelegenheid