zalmschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 07/19/2002 - 11:58
Bereidingswijze
doe het vocht van de zalm samen met de citroensap en de twee eetlepels water in de steelpan.
zet de steelpan op een laag vuurtje en laat het vocht warm worden.
het mag niet koken.
haal de pan van het vuur.
knijp de gelatine blaadjes met je vinger uit en doe ze in het pannetje.
laat de blaadjes oplossen terwijl je roert met een vork.
roer dit mengsel met de zalm.
meng alles goed door elkaar.
met de kwast vet je de vorm in met olie.
schep het zalmmengsel in de vorm.
zet de vorm in de koelkast om het zalmmengsel te laten stijven.
dit duurt ongeveer twee a drie uur.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
zalm; 1 blikje van 213 gr.
mayonaise; anderhalve eetlepel
creme fraiche; een achtste liter
citroensap; 1 eetlepel
tomatenketchup; 1 eetlepel
mosterd; een halve theelepel
snufje zout snufje peper
water; 2 eetlepels
gelatine;3 witte blaadjes
Hulpmiddelen & keukengerei
blikopener
diep bord
schaaltje
steelpan
visvorm of diep bord
groot bord
kwastje
bakje voor de gelatine
Leuke tips
de zalmmousse is erg lekker op toastjes.
of op een stukje stokbrood.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
977683
Homepage ID
1116702
Smaak
H
Teller
717
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
maak het blikje zalm open met de blikopener.
giet het vocht af in het schaaltje en bewaar het.
doe de zalm in het diepe bord.
haal de graatjes en de velletjes eruit.
prak de zalm fijn met een vork.
roer de mayonaise, de ketchup,de mosterd en de creme freche door de zalm.
breng het op smaak met een beetje peper en zout.
week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water tot de gelatine zacht is geworden.
dit duurt ongeveer 3 min.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tinkagirl
Gelegenheid