Bereidingswijze
In kommetje ei loskloppen. Boven andere kom bakmeel en 1 tl zout zeven. In midden kuiltje maken. Ei en helft van melk erin schenken. Tot glad beslag roeren. Al roerend rest van melk toevoegen. Op bord suiker en kaneelpoeder door elkaar scheppen. Appels schillen. Met appelboord klokhuizen eruit boren. Appels in plakken van ca. 1 1/2 cm dik snijden. Appelplakken door suiker-kaneelmengsel wentelen. Op schaal leggen. In frituurpan olie verhitten tot 175 graden Celsius of tot er witte damp vanaf komt. Vergiet bekleden met keukenpapier. Met vork appelplakken door beslag halen en in hete olie laten glijden. Met ca. 5 tegelijk appelbeignets in ca. 4 minuten goudbruin frituren, halverwege met vork keren. Appelbeignets met schuimspaan uit olie nemen en in vergiet laten uitlekken. Appelbeignets op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.
Vertel iets leuks over dit recept
Voor ca. 24 stuks.
Ingrediƫnten
- 1 ei
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- zout
- 3 dl melk
- 50 gram suiker
- 1 el kaneelpoeder
- 6 appels (Goudreinette)
- frituurolie
- 2 el poedersuiker (strooibus)
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier
appelboor
appelboor
Leuke tips
Bevat per stuk ca.: 105 kcal, 5 gram vet, 2 gram eiwit, 14 gram koolhydraten
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
977682
Homepage ID
1014475
Smaak
A
Teller
1153
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid